Kinderen/tieners

Hoe overleef ik de brugklas? 

Je zoon of dochter gaat naar de brugklas of is al begonnen. Is je kind goed voorbereid op dit nieuwe avontuur? Je kind gaat beginnen op een nieuwe school, krijgt te maken met nieuwe vriendschappen, een heel andere manier van les krijgen, de omgang met docenten gaat een rol spelen, huiswerk, maar ook dingen zoals erbij horen, pesten of gepest worden, zelfvertrouwen en beginnende puberteit... Met deze training staat je kind stevig in zijn/haar schoenen, weet het wat het kan verwachten en weet zich beter staande te houden in de brugklas. Je kind maakt een goede start! Aanmelden kan op ieder moment via het contactformulier of via info@kinderwijscoaching.nl. 

 

 

EFT sessie: Emotional Freedom Techniques; 30 of 60 min.

Eft is een snelle, eenvoudige en doeltreffende techniek om allerlei klachten aan te pakken. Heeft je kind last van angst (voor het donker, voor spinnen, voor monsters onder het bed), stress, examenstress, nachtmerries, slapeloosheid, buikpijn, hoofdpijn, allergie, eczeem, een druk hoofd... Door zacht te kloppen op bepaalde energiepunten op het hoofd en gezicht, worden klachten verminderd of zelfs helemaal weggehaald. Je kind goed in z'n vel betekent ook vaak een rustiger kind, gezelliger en kan beter tegen een stootje. En dat heeft weer invloed op je hele gezin. EFT is geschikt voor alle leeftijden, dus ook voor baby's en peuters.  

 

Training Fixie en Growie, mindsettraining 7x 60 min.

    

Hoe denkt jouw kind over zichzelf? De term Mindset staat voor de manier waarop kinderen (en volwassenen) over zichzelf denken en vooral over hun intelligentie en kwaliteiten. Er zijn twee soorten mindset: een vaste mindset (ik kan het niet, dit lukt me nooit, ik ben niet slim genoeg) en een groeimindset (ik kan het, ik leer van mijn fouten, ik zet door). Heeft een kind een vaste mindset, dan belemmert dit het leren op school en in in alle dingen die hij of zij doet. Zowel nu als later. In deze training van 7 bijeenkomsten leert je kind dat hij altijd kan groeien en zich kan ontwikkelen. Van een groeimindset heeft je kind zijn hele leven plezier: leren gaat makkelijker en een doorzetter bereikt meer dan een opgever. Deze zinvolle en leuke training kan zowel individueel als in groepsverband. De training is inclusief het werkboekje van Fixie en Growie. Klik hier voor de flyer.

 

Training BrugklasSpetters 4x 60 min.

Wat gaat er voor je kind veranderen als hij of zij naar de brugklas gaat? En hoe gaat hij daar mee om? Hoe maakt je kind nieuwe vrienden en wat doe je tegen pestkoppen? Hoe maakt je kind een zelfverzekerde indruk en hoe gaat hij om met huiswerk en docenten? Met deze brugklastraining 'BrugklasSpetters' van 4 bijeenkomsten (in een groepje of alleen) is je kind goed voorbereid op de middelbare school. Hij leert alles wat hij moet weten om vol zelfvertrouwen aan deze nieuwe spannende uitdaging te beginnen. 

Is je kind al begonnen, maar kan hij nog wel wat steviger in zijn schoenen komen te staan? Ook dan is je kind van harte welkom bij de BrugklasSpetters.

 

Training Weg met faalangst 4x 60 min.

Geen spreekbeurt durven geven, angst voor de toets of sportwedstrijden, onderpresteren, niet durven opkomen voor zichzelf...Negatieve faalangst maakt dat kinderen minder laten zien wat ze kunnen.

"Ik durf niet." "Dat kan ik niet." Dit zijn de dingen die je je kind misschien wel hoort zeggen. Faalnagst komt vooral tot uiting bij kinderen vanaf een jaar of 9 a 10, en er is een piek te zien bij kinderen van 12 en 13 jaar. Het kind is bang om fouten te maken en kan last hebben van buikpijn, hoofdpijn of niet meer naar school willen.  

Tijdens deze training van 4 bijeenkomsten leert je kind hoe het anders kan. 

 

Workshops 

 

 

Workshop Zelfvertrouwen

Hoe krijg ik meer lef? Hoe word ik zekerder van mezelf, geef ik mijn grenzen aan en laat ik me niet tegenhouden door de dingen die ik denk? In deze workshop leer je de baas te worden over je gedachten, oefenen we sterk staan, nee zeggen en grenzen bepalen. Ook kijken we waar je goed in bent, zodat je je talenten in kan zetten om meer lef te hebben.

 

Theeleutje

Bij theeleutje gaan we in een klein groepje lekker kletsen over wat jou bezighoudt. Ook doen we spelletjes, gaan we creatief aan de slag en drinken we natuurlijk thee (of limonade) met iets lekkers erbij. 

 

Workshop Relax kids

In deze workshop leer je hoe je kunt onspannen. Je leert speciale technieken die je thuis of op school kunt toepassen. Wat we gaan maken, is nog een verrassing. Ook spelen we het complimentenspel, want wie krijgt er nu niet graag een complimentje? Je ontdekt ook hoe leuk het is om een compliment te geven. Je gaat heerlijk ontspannen en tevreden weer naar huis. 

 

Workshop Krachtsteen maken

Iedereen kan wel eens een steuntje in de rug gebruiken. Als je een spreekbeurt moet doen, als je voor het eerst in een nieuwe groep komt of als je iets anders moet doen wat je eigenlijk heel spannend vindt. Een krachtsteen kan je daar bij helpen. Wat is voor jou het symbool van kracht? Dat kan een dier zijn, een bloem of een speciaal woord. In deze workshop gaan we kijken wat jouw eigen kracht is en hoe we die op de steen kunnen maken. Na de workshop neem je de steen mee naar huis. Die krachtsteen kun je in je zak stoppen in lastige situaties. 

 

Workshop Schatgraven

In deze workshop spelen we het mooie spel Schatgravers. Het spel heeft karwei-kaarten: dat zijn kaarten met leuke, gekke, serieuze of spannende opdrachten. Als je zo'n opdracht goed hebt uitgevoerd, mag je een schatkaart pakken. Op deze schatkaarten staan hele mooie talenten, of kwaliteiten. Tijdens dit spel ontdek je wat jouw kwaliteiten zijn. Die moeten natuurlijk wel bewaard worden op een hele mooie manier. Daarom ga je je eigen schatkist versieren met verf, lovertjes, glitters of stift. Jouw kwaliteiten stoppen we in je schatkist, die je mee naar huis mag nemen. 

 

Workshop Wensen en Dromen

Tijdens deze workshop gaan we praten over je wensen en dromen. Het is heerlijk om er eens lekker op los te dromen, zonder dat je steeds moet denken aan je huiswerk, je lastige broertje of alle dingen die je nog moet doen. We gaan creatief aan de slag en je mag het natuurlijk mee naar huis nemen. Wie weet komen je dromen wel uit! 

 

 

Workshop Ik ben ik

In deze workshop gaan we praten, werken en spelen over wie jij nu eigenlijk bent. Niet alleen over hoe je eruit ziet, maar over wat je voelt, wat je wil, wat je niet wil, waar je goed in bent en wat je nog wil leren. We gebruiken het complimentenspel om te kijken welke complimenten jij jezelf geeft en misschien hebben de andere kinderen nog wel complimenten, tips & tricks voor jou. Daarna gaan we aan de slag met het versieren van je eigen spiegel. Die mag je natuurlijk na afloop mee naar huis nemen. 

 

Workshop Tem je tranen

In deze workshop staat verdriet centraal. Misschien heb je verdriet omdat je ouders uit elkaar gaan, of omdat je konijn dood is, of omdat je vriend ziek is. Of misschien maak je je wel zorgen. Er zijn veel redenen waar je verdriet om kan hebben. Tijdens deze workshop gaan we een zorgenboom maken. Aan deze boom mag je al je zorgen vertellen. En als de zorgen aan de boom hangen, kun jij ze loslaten. Dan heb jij meer ruimte om je weer fijn te voelen. De boom neem jij na afloop mee naar huis. 

 

Coachingstraject

 

Individueel coachingstraject (intakegesprek, 6 tot 8 x 60 min. voortgangs/evaluatiegesprek)

Geen enkel kind is hetzelfde. Daarom is ook geen traject hetzelfde. Bij ieder kind ga ik op zoek naar de kwaliteiten van het kind, die het verder kunnen brengen in zijn of haar ontwikkeling. De eerste sessies staan in het teken van het bouwen van een vertrouwensband. Een kind zal zich pas vrij uiten als het zich veilig voelt, waarbij aandacht en vertrouwen voorop staan.

In een ontspannen sfeer begeleid ik het kind naar een oplossing die uit het kind zelf komt. Met behulp van tekenen, spel, creatieve werkvormen werk ik samen met het kind toe naar een bewustwording over het eigen denken, voelen en kunnen. Van daaruit leert het kind vaardigheden die het in kan zetten op momenten waarop die nodig zijn. Ieder kind leert op zijn eigen wijze. 

Kinderen die naar een kindercoach gaan, hebben vaak te maken met: 

- onzekerheid

- de scheiding van hun ouders

- negatieve gedachten

- geen vrienden/vriendinnen kunnen maken

- een 'vol hoofd' 

- snel boos zijn

- emoties niet de baas kunnen

- een lichamelijke beperking

- ...

 

 

 

Ik leer Anders (4 tot 6 keer een uur)

Als gecertificeerd coach 'Ik leer Anders', geef ik deze 4 tot 6 keer een uur durende training aan kinderen die moeite hebben met het leren zoals het meestal op school wordt aangeboden. Deze kinderen zijn visueel ingesteld, ze zijn beelddenkers. Daarom hebben veel kinderen moeite met het oppikken en onthouden van de lesstof. Ze hebben vaak een leerachterstand of er wordt gedacht aan dyslexie. De training 'Ik leer Anders' biedt de lesstof op een andere manier aan; door middel van een 'vertaling' begrijpt het kind de lesstof wel en kan het deze leerwijze toepassen op school. Daarmee groeit ook het plezier in leren en het zelfvertrouwen. Krijg weer grip op het leerproces! Deze training is voor kinderen op de basisschool, in de brugklas en de tweede klas. Zie ook 'Ik leer anders' in het menu hierboven voor de flyer, bekijk het filmpje en doe de test op www.ikleeranders.nl.

- voor beelddenkers

- 'het zit er wel in maar het komt er niet uit'

- moeite met lezen en/of rekenen

 

 

Coachee-spel 

Op een luchtige manier met elkaar een open gesprek voeren en tot nieuwe inzichten komen, kan met het Coachee-spel. Gooi de dobbelsteen, pak een kaart en beantwoord de vraag of voer een verrassende opdracht uit. Lekker lachen, praten en samen zijn, en een stapsteen neerleggen op het spelbord. Het spel bevat thema's als gezin en familie, talenten en kwaliteiten, school en oplossend vermogen. Dit fijne spel is goed te spelen met zowel kinderen als jongeren en volwassenen, in een groep of samen. Ook is het zeer geschikt voor moeder en kind, om zo beter begrip voor elkaar en meer verbondenheid met elkaar te krijgen.