Ouders

EFT-sessie

Emotional Freedom Techniques

EFT is een veilige, korte en simpele techniek om volwassenen en kinderen af te helpen van diverse problemen. Heb je last van spanning, stress, hoofdpijn, pijn in een arm of been, angsten of trauma's... EFT helpt al snel je klacht verminderen of zelfs helemaal weg te nemen. Het is een doeltreffende kloptechniek die energiepunten op hoofd en gezicht activeert om zo de energie weer goed te laten stromen. Het is bruikbaar voor zowel geestelijke als lichamelijke klachten en geeft soms binnen enkele minuten al resultaat

 

Workshop Cito-stress bij ouders

In groep 7 begint het: ouders die zo graag willen dat hun kind de CITO-toets goed maakt. Alles wordt uit de kast getrokken om het kind zo goed mogelijk te laten presteren. Hij is ook belangrijk, de schoolcarriere van je kind wordt voor een groot deel bepaald door de uitslag. Zit jouw kind in groep 7 en staat de CITO voor de deur? Wat kun jij verwachten en hoe kun je je kind zo goed mogelijk voorbereiden op deze welbekende toets? Hoe zorg je dat je kind zo min mogelijk stress ervaart? En wat kun jij doen om hem of haar zo soepel mogelijk door deze spannende tijd heen te slepen? Tijdens deze workshop krijg je informatie over hoe jij je kind zo goed mogelijk kan ondersteunen. 

 

 

 

 

Workshop 'Ik ben 9'

De 9-jaars fase van een kind is een bijzondere fase in de ontwikkeling. We kennen allemaal de peuterpuberteit, de kleuterfase en de puberteit. Maar steeds meer wordt er bekend over deze belangrijke stap in de ontwikkeling van het kind. In deze fase maakt het kind namelijk een sprong vanuit de fantasierijke sprookjeswereld naar de echte wereld. Zijn of haar wereld wordt groter, er is meer interesse in de wereld om het kind heen en veel informatie die eerder langs het kind heen ging, wordt nu opgepikt.

Kinderen worden zich bewust van dingen die ze in het journaal horen; oorlog, dierenleed, het leven van leeftijdgenootjes in een ander land, de dood... Waar eerst nog geen besef van was, valt nu extra op. En dat kan voor een kind flink ingrijpend zijn. De fantasiewereld en de echte wereld lopen nog door elkaar heen, wat voor veel verwarring kan zorgen. Als ouder kun je vaak verandering merken in het gedrag van je kind. Een grote mond, ruzietjes op school, verdriet vanuit 'het niets', praten over de dood, ruzie zoeken en 10 minuten later weer op schoot kruipen... Dit is veelal te merken bij kinderen tussen de 8 en de 11 jaar.

Tijdens deze workshop vertel ik je over de negenjaarsfase. Wat is er leuk aan? Wat maakt het lastig? Ieder kind beleeft de negenjaarsfase op zijn eigen manier. De workshop is interactief; met elkaar nemen we een kijkje achter het gedrag van het kind en onderzoeken we de verschillende behoeftes die het kind heeft in deze periode. Tijdens deze workshop krijg je praktische handvaten om jouw kind op een fijne manier te ondersteunen tijdens deze periode.  

Wat staat je te wachten, of...zit je er al midden in? 

 

Workshop Schatgravers

Schatgravers is een gezellig, positief en verbindend spel voor zowel kinderen als volwassenen. Spelenderwijs ga je op zoek naar de schatten (je talenten) in jezelf. Met leuke, uitdagende opdrachten ga je aan de slag en vind je schatten waarvan je misschien niet eens wist dat je ze bezat. Het geeft je een completer beeld van jezelf en versterkt je zelfvertrouwen

 

 

Workshop Kompasvinder

Een spel dat waardevolle inzichten kan geven in jezelf, op gebied van persoonlijkheid, je werk of je leven. Het is een spel dat alleen gespeeld kan worden, maar ook met twee of meer personen. Er zijn diverse mogelijkheden, maar iedere variant geeft richting als een kompas aan datgene wat voor jou (nog) een vraagstuk is.  

 

 

Workshop Coachee-spel

Inspiratie of meer inzicht in jezelf nodig? Speel dan het COACHEE-spel. Als kindercoach heb ik de licentie behaald om met dit prachtige spel aan de slag te gaan. Dit spel is krachtig en doeltreffend, maar vooral leuk, met z’n tweeën of met meer personen.
 
Dit spel is een praktische, veelzijdige, speelse en tegelijkertijd een creatieve werkvorm. Hoofd, hart en handen worden aangesproken. Het kan worden gespeeld met kinderen, jongeren en volwassenen. Ik zet het COACHEE-spel vaak in bij het begeleiden van kinderen en ouders. Het geeft op een ongedwongen manier inzicht in jezelf en je situatie. Ook ontdek je je kwaliteiten en talenten, en leer je op een andere manier naar jezelf te kijken.
 

Het spel bevat vragen en opdrachten rond de thema’s:

* kind en familie

* het zelfbeeld en probleemoplossend vermogen

* kwaliteiten en talenten

* hulpvraag of het probleem van het kind 

* het kind op school

* het hebben van en omgaan met emoties 

 

Waar staat COACHEE voor?
Concrete en praktische werkwijze voor iedereen die met kinderen werkt.
Ontwikkeld in de kindercoach-, opleidings- en onderwijspraktijk.
Afgestemd op de hulpvraag van het kind, de ouders en de begeleider.
Cursussen en workshops voor wie met kinderen werkt.
Hoofd, hart en handen worden aangesproken.
Effectief hulpmiddel om het ontstane probleem naar de oplossende fase te begeleiden.
Eigen kwaliteiten en talenten van zowel het kind, als de ouders en de begeleider staan voorop.

 

Het COACHEE-spel is op diverse manieren in te zetten. Bijvoorbeeld met kind en coach, kind en ouder(s), ouders onderling…. Daarnaast is het prima te spelen in groepjes kinderen of in de klas. Ik gebruik het regelmatig in een klas met kinderen met een beperking. Het spel spreekt enorm aan en ze kunnen er geen genoeg van krijgen. Het heeft tot resultaat gehad dat kinderen inzicht kregen in hun probleem en zelf tot een oplossing kwamen. Ook de steun van de andere kinderen kan helpen in een oplossing of de houding van het kind tegenover zijn of haar probleem.

 

Het COACHEE-spel is ontwikkeld door de Magie van Kindercoaching.