Professionals/scholen/bso

Ouderavond of koffie-ochtend

Voor professionals zoals coaches, leerkrachten basisonderwijs en voortgezet onderwijs, bso, logopedisten, kindercoaches of anderen die met kinderen werken, bied ik de volgende trainingen en workshops aan. Nieuw zijn de ouderavonden of koffie-ochtenden die per januari te boeken zijn.

Ouderavond/koffie-ochtend      Klik hier voor de brochure Ouderavonden en trainingen 

 

Cito-stress bij ouders

In groep 7 begint het: ouders die zo graag willen dat hun kind de Cito-toets goed maakt, dat ze alles uit de kast halen om hun kind maar op z’n best te laten presteren: buitenschoolse Cito-trainers, oefentoetsen, op het kind in praten, extra huiswerk vragen …

Stress

Maar in plaats van het kind te helpen, maken ze het alleen maar onzeker, waardoor het kind blokkeert, stress krijgt en daardoor misschien wel juist slechter scoort op zijn toets. Tijd om de ouders in de rust-modus te zetten en het kind de kans geven te laten zien wat het echt kan.

Relax

Boek nu een interactieve ouderavond bij jou op school om zowel ouders als kinderen relaxt door de Cito heen te slepen.

 

 

Mijn kind is 9

Al zo groot en toch nog zo klein. Geen kind meer, maar ook nog geen puber.

Niemand begrijpt mij

Tussen de 8 en de 11 jaar gaan kinderen, ouders en leerkrachten het merken. De 9jaars-fase is een nog redelijk onbekende ontwikkelings-fase die in veel gevallen strijd en onzekerheid met zich meebrengt.

Is de dood voor altijd?

Er gaan dingen spelen die eerder niet ter sprake kwamen: oude angsten komen terug, dood, pestgedrag, zich afzetten tegen ouders, (dieren)leed … Ruzie in huis is een van de meest gehoorde ‘klachten’, net als pesten. Waar heeft het kind nu echt behoefte aan? Hoe komt hij zo soepel mogelijk door deze fase, zodat de puberteit straks ook soepeler verloopt?

Organiseer deze boeiende, interactieve ouderavond voor ouders van kinderen in groep 4 t/m groep 8.

 

Het hooggevoelige kind

Kinderen die klagen over een vol hoofd, die sneller geprikkeld raken, gespannen zijn, snel overstuur zijn, perfectionistisch zijn en last hebben van de labels in kleren, zeuren over het eten (te warm, te koud, smaakt raar, ruikt raar, voelt raar) en die onzeker zijn en misschien wel onderpresteren…

Dit voelt vies aan!!!

Dan bestaat de kans dat je kind hooggevoelig is. Dat kan zowel thuis als op school wel eens lastige situaties opleveren.

 

Tijdens deze ouderavond leer je alles over hooggevoelige/ hoogsensitieve kinderen en krijg je handige handvatten om toe te passen in je dagelijkse leven met je kind.

 

Wil je een ouderavond of koffieochtend organiseren, maar had je een ander thema in gedachten, neem dan contact met me op via info@kinderwijscoaching.nl, dan kunnen we altijd kijken wat er mogelijk is. 

 

Workshop Schatgravers

Leer hoe je dit waardevolle spel kan spelen in je team of op je school. Ontdek hoe je het kan combineren met andere nuttige werkvormen en materialen. 

Workshop Coachee spel

Als licentiehouder bied ik de workshop Coachee-spel aan. Het Coachee-spel leer je spelen door het te doen. Te gebruiken in een-op-een-setting met een kind, een jongere of een volwassene. Gooi een rubriek, kies een kaart en voer de leuke, spannende of creatieve opdracht uit. Heb je de opdracht uitgevoerd, dan mag je een edelsteen op het bord leggen, als symbool voor de stap die je gezet hebt naar je doel. Ook dit spel is goed te combineren met andere spellen. Tijdens deze workshop leer je hoe je dit spel kan aanpassen aan jouw doelen. Voor jongeren en volwassenen is er een aparte set kaarten, die je in deze workshop ook leert gebruiken. 

Welk spel? 

Welke spellen wil je in je praktijk? Er is zo veel keus. Wat gebruik je wanneer en bij welk kind? En wat is geschikt voor jongeren? 

   

 

Alle workshops worden op afspraak gegeven. Ze vinden plaats in Rotterdam of op verzoek elders in het land. Reiskosten worden berekend met de ANWB-routeplanner. Uiteraard is de workshop met koffie of thee met iets lekkers erbij.