Veelgestelde vragen

Wanneer vindt de coaching plaats?

Omdat ik vier dagen voor de klas sta, vindt de coaching op vrijdag plaats. Dit is onder schooltijd. Omdat het kortdurende trajecten zijn en in het belang van het kind voor de thuissituatie en de schoolsituatie, doen scholen hier niet moeilijk over. 

 

Waar vindt de coaching plaats? 

Kinderwijs Coaching heeft geen eigen ruimte. Daarom kan de coaching plaatsvinden bij het kind thuis, op school of in een zaal. Dit gaat altijd in overleg met de ouders. 

 

Kunnen er ook losse sessies afgenomen worden in plaats van een traject? 

Het is bij Kinderwijs Coaching niet mogelijk om een losse sessie af te nemen. Dit heeft te maken met het feit dat er dan onterecht de verwachting geschept wordt dat een probleem na 1 keer al opgelost is. Net als met zwemles is coaching een proces dat ingeslepen moet worden en moet bezinken. Vaardigheden moeten aangeleerd worden en dat is niet mogelijk in een enkele sessie. 

 

Zie ik gelijk resultaat?

Het is goed mogelijk dat een kind direct het geleerde in praktijk brengt. Het kan ook zijn dat de aangeleerde vaardigheden moeten bezinken. Tijdens de sessies worden deze vaardigheden aangeleerd en geoefend. Het is aan het kind zelf om deze vaardigheden toe te passen wanneer het daar aan toe is. Het kind bepaalt dus zelf wanneer hij of zij ze gebruikt. 

 

Kan ik na een traject nog terug komen voor een andere hulpvraag? 

Ja, dat is mogelijk. Het kan zijn dat er nog een hulpvraag speelt. In dat geval overleggen we welke hulpvraag als eerste aan de orde komt. 

 

Is het ook mogelijk om als ouder met een hulpvraag te komen? 

Ouders kunnen ook terecht bij Kinderwijs Coaching. Bijvoorbeeld om de rust in het gezin te krijgen of grenzen te stellen. Neem even contact op, dan bespreken we wat er mogelijk is.  

 

Staat je vraag er niet bij? Mail je vraag en telefoonnummer naar info@kinderwijscoaching.nl en ik bel je zo snel mogelijk terug.